На початку вторгнення путін наказав Кадирову вбити Зеленського – WSJ

Читать на русском
На початку вторгнення в Україну володимир путін наказав Рамзану Кадирову зайняти урядові квартали та вбити президента Володимира Зеленського.
Рамзан КадировФото – dpa

На початку повномасштабного вторгнення росії в Україну диктатор володимир путін наказав главі Чечні Рамзану Кадирову вбити Володимира Зеленського.

Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на представників української розвідки та СБУ.

Зазначається, що путін наказав йому зайняти урядові квартали та вбити президента України. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, це завдання було так званим «бонусом» для Кадирова.

Дітей на Луганщині викрадають для кадирівського «виховання» у Чечні – ОВАУкраїнських підлітків вивозять із частини захопленої Луганської області до росії. Далі їх відправляють до Чечні.

Як зазначила українська розвідка, путін викликав Кадирова у москву за 3 тижні до вторгнення, щоб «виробити стратегію». Кадировці зайшли в Україну 3 колонами бронетехніки 25 лютого 2022 року.

Крім того, розвідники перехопили відео, де високопоставлений російських окупант повідомляє Кадирову, що «година рівно 00:00, ми починаємо рух – понад 1500 людей особового складу, найкращі спецпідрозділи, найкращі бійці».

Журналісти розповіли, що після провалу в Україну Кадиров вирішив розпочати приховану мобілізацію. Зокрема, релігійні лідери та чиновники відвідували громадські місця та пропонували до 300 тисяч рублів на місяць за участь у війні проти України. Вербували, здебільшого, чоловіків із боргами, судимостями або тих кого вважали геями, і погрожували їм в'язницею.

Джерела видання також заявили, що путін спілкується з Кадировим особисто, без помічників.

Нагадаємо, у листопаді Служба безпеки України оголосила у розшук очільника Чечні Рамзана Кадирова.

Раніше влада США впровадила санкційні обмеження проти Рамзана Кадирова та його родини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: