Путін «фундаментально прорахувався» та недооцінив єдність Заходу – Шольц

Читать на русском
Президент рф володимир путін «фундаментально прорахувався» у своєму баченні устрою європейських країн та недооцінив єдність Європи та Заходу.

Президент рф володимир путін «фундаментально прорахувався» у своєму баченні устрою європейських країн та недооцінив єдність Європи та Заходу.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише Deutsche Welle.

«Жоден із планів російського президента не спрацював, а путін сам опинився в міжнародній ізоляції. При плануванні він був хибної думки про мужність українців, про Європу, про нас, про характер нашої демократії, про наше бажання чинити опір великодержавному божевіллю та імперіалізму», - сказав Шольц.

Переговори з путіним неможливі: як змінювалася позиція ЗеленськогоІнфографіка – позиція Володимира Зеленського щодо переговорів з путіним пройшла еволюцію від переконання в необхідності діалогу до констатації, що з чинним президентом рф говорити нема про що.

Він також пообіцяв підтримувати Україну всіма способами «рівно стільки, скільки це потрібно». Щольц підкреслив, що санкції проти росії «зберігаються і посилюватимуться доти, поки путін продовжуватиме свою жорстоку військову агресію».

Очільник німецького уряду ще раз зазначив, що не в останню чергу німецькі зенітні танки Gepard «вносять вкрай дієвий внесок у те, що багато російських ракет збиваються».

Крім цього, він звинуватив кремль у «підлих способах ведення війни», згадавши цілеспрямовані атаки на громадянську інфраструктуру. Він висловив сподівання, що до москви дійшли сигнали про те, в якій ізоляції опинилися росіяни та путін з «його непереборною великодержавною манією».

Нагадаємо, Шольц також вважає, що російський диктатор володимир путін не відмовиться від загарбницьких планів щодо України.

Водночас, Шольц зазначив, що продовжуватиме переговори з путіним, «попри відмінності у поглядах».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: