Путін відкладає момент, щоб визнати поразку рф у війні проти України – ISW

Читать на русском
Володимир путін відклав щорічне звернення, тому що планував оголосити перемогу у війні проти України. Втім, тепер він може відкладати момент, щоб заявити про поразку рф.
Володимир путінФото – Reuters

Російський диктатор володимир путін відклав своє щорічне звернення до федеральних зборів, тому що не впевнений у власних силах продовжувати формувати інфопростір на тлі критики вторгнення в Україну.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

У кремлі заявили, що путін нібито може виступити зі зверненням у 2023 році. За словами аналітиків, він планував оголосити перемогу, однак постійні поразки російської армії зруйнували його плани.

Також в інституті нагадали, що у березні 2014 року він скористався нагодою, щоб під час промови оголосити про анексію Криму та Севастополя.

«Можливо, путін все ще чекає та сподівається виголосити грандіозну переможну промову в 2023 році або відкладає момент, коли йому доведеться визнати, що рф не може досягти своїх цілей в Україні (визнати програш у війні)», – наголосили аналітики.

Путін може піти на серйозну ескалацію війни, щоб вижити – The GuardianБританський аналітик заявив, що президент рф володимир путін може піти на серйозну ескалацію війни в Україні, щоб фізично вижити.

Крім того, експерти переконані, що російський президент може бути невпевненим у здатності виправдати втрати на війну. Також він змусив населення панікувати, коли нечітко відповідав на запитання щодо тривалості війни та другої хвилі мобілізації.

«Схоже, що путін все частіше звертається до сценарію та попередньо записаних виступів. Так він намагається запобігти ризикам, пов’язаним із відповіддю на складні запитання щодо невдач росії у війні проти України», – зауважили у звіті.

Ключові висновки ISW:

  • На думку українських чиновників, росіяни можуть повторити спробу повномасштабного наступу на початку 2023 року.

  • Українська ППО збила всі ворожі безпілотники 14 грудня.

  • За даними українських джерел, 64 військових повернулися з російського полону.

  • Кремль може посилити інформаційні операції, які спрямовані на представлення української влади як тієї, що утискає релігійні свободи і свободи преси.

  • ЗСУ продовжили контрнаступ, а загарбники вели контратаки у районі Сватового та Кремінного.

  • Російські війська продовжили оборону на південь від Дніпра на Херсонщині.

  • Кремлівські чиновники визнали, що отримували скарги щодо мобілізації, попри її «фактичне завершення».

  • Українські партизани далі допомагають українським силам у виявленні російських цілей.

Нагадаємо, американський аналітичний центр Atlantic Council заявив, що практично за всіма параметрами президент росії володимир путін — найбільший невдаха 2022 року. Він розпочав найбільший конфлікт у Європі з часів Другої світової війни, сподіваючись, що це буде коротка та переможна війна, яка знищить незалежність України. Натомість путін став міжнародним ізгоєм, а репутація його країни як військової наддержави розірвана на шматки.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц наголосив, що путін «фундаментально прорахувався» у своєму баченні устрою європейських країн та недооцінив єдність Європи та Заходу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: