В Одесі та області вдалося частково відновити електропостачання – Зеленський

Читать на русском
Володимир Зеленський заявив, що в Одесі та області частково відновили електропостачання, однак ситуація залишається складною також у низці інших регіонів. Також президент провів засідання Ставки.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський розповів, що в Одесі та інших містах області вже вдалося частково відновити електропостачання після російських ударів.

Про це він повідомив у вечірньому відеозверненні.

Глава держави провів засідання Ставки, під час якого обговорили ситуацію на передовій, відновлення енергетики, розвіддані про плани й розрахунки окупантів, а також внутрішні виклики.

Зеленський став «Людиною року» за версією журналу ProfilГоловний інформаційно-політичний журнал Австрії Profil назвав президента України Володимира Зеленського Людиною року.

За його словами, Одещина все ще знаходиться серед областей, де найбільше відключень світла. Також ситуація складна у Києві та області, на Львівщині, Вінниччині, у Тернопролі та області, у Чернівцях та області, на Закарпатті, Сумщині та на Дніпропетровщині.

«Наступний тиждень буде важливим із цього погляду. Саміт G7, конференція у Франції щодо відновлення та стійкості України взимку, заходи на рівні Європейського Союзу... Готуємося до участі, очікуємо важливих результатів», – зазначив Зеленський.

Також президент розповів, що у неділю, 11 грудня у нього до кінця дня запланована розмова з американським лідером Джо Байденом. Подробиці та результати повідомлять пізніше.

Крім того, рішенням РНБО були застосовані санкції проти 7 осіб.

«Робимо все для того, щоб держава-агресор не мала жодної ниточки, за яку могла б смикати українське суспільство», – підсумував глава держави.

Нагадаємо, Володимир Зеленський і президент Франції Еммануель Макрон синхронізували позиції напередодні саміту країн Групи семи.

Також президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган під час переговорів із Володимиром Зеленським розповів, що його країна готує гуманітарну допомогу Україні на тлі повномасштабної війни з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: