У Зеленського закликали Червоний Хрест до більш дієвих кроків для визволення полонених

Читать на русском
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів зустріч із делегацією Міжнародного комітету Червоного Хреста на чолі з президентом МКЧХ Мір’яною Сполярич-Еггер.
president.gov.ua

У суботу, 10 грудня, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів зустріч із делегацією Міжнародного комітету Червоного Хреста на чолі з президентом МКЧХ Мір’яною Сполярич-Еггер.

Про це повідомляється на сайті Офісу президента.

Зазначається, що у ході зустрічі Єрмак зазначив, що російський агресор і далі чинить геноцид проти українців, завдаючи ударів по об'єктах цивільної інфраструктури, внаслідок чого мільйони людей позбавлені електроенергії, водо- та газопостачання у зимовий період.

Він також поінформував Мір'яну Сполярич-Еггер про формулу миру, запропоновану президентом України Володимиром Зеленським на саміті G20, яка, зокрема, передбачає обмін полоненими у форматі всіх на всіх.

Рф частіше проводить обміни полоненими, аби вгамувати хвилю невдоволення – ISWЙмовірно, росія почала частіше проводити обміни військовополоненими, щоб заспокоїти хвилю невдоволення в інформаційному просторі.

При цьому, Єрмак висловив нерозуміння пасивності, яку представники Міжнародного комітету Червоного Хреста демонструють щодо забезпечення прав полонених українців.

Він наголосив, що правозахисні організації мають змінити свою діяльність відповідно до актуальних вимог. Окрім того, Єрмак висловив сподівання, що у роботі Червоного Хреста під керівництвом Сполярич-Еггер також відбудуться якісні зміни, і вона буде ефективна в сучасних умовах.

«Україна очікує від Червоного Хреста більш конкретних і дієвих кроків щодо звільнення полонених українців», - заявив Єрмак.

Як повідомляється, дружина командира ОЗСП «Азов» Дениса Прокопенка Катерина, яка також була присутня на зустрічі, зазначила, що представники МКЧХ не приїжджають до українських полонених, які утримуються в незадовільних умовах. Вона закликала Червоний Хрест долучитися до встановлення місця перебування бранців, а також з'ясування потреб українців у медичному забезпеченні.

Окрім того, військовий медик Мар'яна Мамонова, котра у вересні була визволена з російського полону, у свою чергу зазначила, що жінкам у полоні дуже складно, адже їм не надають навіть елементарних засобів гігієни.

Згідно зі словами президента МКЧХ, вона обговорить з представниками організації можливі шляхи покращення умов утримання військовополонених та запобігання катуванню.

Нагадаємо, що у вівторок, 6 грудня, на День Збройних сил Україна повернула з російського полону 60 своїх військовослужбовців.

Напередодні стало відомо, скільки українських полонених окупанти досі утримують в Оленівці.

Також повідомляли, що понад 140 громадян України є незаконно заарештованими росією за політично мотивованими звинуваченнями. Водночас ця кількість продовжує зростати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: