Єрмак презентував послам G7 «формулу миру» Зеленського

Читать на русском
Глава ОПУ Андрій Єрмак на зустрічі з послами країн Великої сімки презентував формулу миру, запропоновану главою держави Володимиром Зеленським.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак презентував послам країн Великої сімки «формулу миру» глави української держави Володимира Зеленського, запропоновану ним на саміті G20 у листопаді.

Про це повідомила пресслужба ОПУ.

Зеленський на саміті G20 назвав десять умов для встановлення миру з росієюВолодимир Зеленський на саміті G20 представив українську формулу миру із росією з десяти пунктів.

Як зазначив Єрмак, напрацювання такого документа є важливим для подолання російського наративу, особливо поширеного в країнах Африки, Латинської Америки та Азії, що нібито росія готова до переговорів та закінчення війни, а Україна відмовляється.

Глава ОПУ у розмові з послами G7 9 грудня зазначив, що «на переконання президента, ми потребуємо чіткого відкритого плану миру».

За його словами, українська формула миру націлена на те, щоб «закінчити війну і унеможливити повторення агресії, захоплення територій, а також ядерного, продовольчого шантажу та заподіяння шкоди екології».

Україна розраховує на підтримку цієї формули країнами G7 та пропонує державам стати лідерами щодо виконання тих чи інших її пунктів, зазначив Єрмак.

Окрім того, Україна ініціює запуск дипломатичного процесу для роботи над запровадженням формули. Першим практичним кроком може стати зустріч лідерів, щоб продемонструвати єдність у прагненні миру.

Єрмак також закликав до продовження співпраці щодо подолання продовольчої кризи, зокрема, шляхом реалізації ініціативи Зеленського Grain from Ukraine.

Нагадаємо, у листопаді президент Володимир Зеленський на саміті G20 назвав десять умов для встановлення миру з росією.

У мід росії заявили, що умови Зеленського – «нереалістичні та неадекватні».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: