Двопартійна підтримка України в Конгресі не втратила сили – Блінкен

Читать на русском
Демократи та республіканці зберігають у Конгресі Сполучених Штатів достатньо потужну двопартійну позицію нщодо підтримки України.
Фото: EPA/UPG

Демократи та республіканці зберігають у Конгресі Сполучених Штатів достатньо потужну двопартійну позицію нщодо підтримки України.

Про це повідомляє «Голос Америки», з посиланням на державного секретаря США Ентоні Блінкена під час брифінгу.

«Відмінною рисою наших сьогоднішніх зусиль на підтримку України є дуже сильна двопартійна підтримка. Не бачу ознак того, що ця підтримка могла б припинитися», - зазначив американський дипломат.

Скільки безповоротної фіндопомоги отримала Україна з початку повномасштабної війниУкраїна з початку повномасштабної війни з росією отримала 10,6 млрд доларів безповоротної допомоги від іноземних партнерів. Докладніше – на інфографіці.

Водночас Блінкен наголосив, що для чинної адміністрації залишається важливим підтримувати комунікацію з американським народом щодо зовнішньополітичних питань, зокрема через обраних членів Конгресу.

«Жодні зусилля в зовнішній політиці не можуть ефективно підтримуватися без поінформованої згоди американського народу», - додав держсекретар.

Нагадаємо, що Сполучені Штати додатково нададуть 53 мільйони доларів на підтримку енергосистеми України після російських ракетних ударів.

Напередодні стало відомо, що США не постачали ЗСУ озброєння, яке можна було б використовувати для ударів по території росії.

Зазначимо також, за інформацією журналістів, передані Україні HIMARS не можуть обстрілювати територію росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: