Скільки безповоротної фіндопомоги отримала Україна з початку повномасштабної війни

Читать на русском

Станом на вересень від початку повномасштабної війни Україна отримала від іноземних партнерів понад 17 млрд доларів грантів та кредитів. Рекордний обсяг зовнішньої допомоги надійшов у серпні – близько 4,6 млрд. При отриманні фінансування Україну, звісно, насамперед цікавлять гранти – адже їх не треба повертати у майбутньому. На інфографіці «Слово і діло» – скільки безповоротної допомоги виділили Україні.

Україна з початку повномасштабної війни з росією отримала 10,6 млрд доларів безповоротної допомоги від іноземних партнерів. Докладніше – на інфографіці.
Безповоротна фінансова допомога УкраїніСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

З початку повномасштабного нападу росії Україні надали 10,6 млрд доларів грантів.

Найбільшим донором стали США, виділивши за ці місяці майже 8,5 млрд доларів. З цієї суми 4,5 млрд. Штати виділили через Цільовий фонд Світового банку в рамках проєкту «Підтримка державних витрат щодо забезпечення сталого державного управління в Україні».

На другому місці – Німеччина, її влада надала Україні 970 млн доларів грантів.

На третьому – Євросоюз, який виділив Україні 615 млн грантів. Останній грант у розмірі 500 млн євро Україна отримала 28 вересня: кошти будуть спрямовані на «найактуальніші витрати» держбюджету, зокрема у соціальній та гуманітарній сферах. Частину коштів також спрямують на підтримку продовольчої безпеки та посилення економічної стійкості України.

Італія надала Україні 330 млн доларів грантових коштів, від Великої Британії надійшло 124 млн доларів.

Ще 23 млн доларів безповоротної допомоги виділила Данія, 22 млн – Норвегія, 11 млн – Австрія, по 5 млн – Латвія та Литва, 1 млн – Албанія.

Нагадаємо, прем'єр Денис Шмигаль розповів, скільки коштів Україна планує отримати від США, Євросоюзу та МВФ у наступному році.

За інформацією ЗМІ, США попросили Євросоюз прискорити та збільшити фінансову допомогу Україні, створивши «регулярний механізм» її надання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: