США ввели санкції проти посадовців КНДР через ракетні випробування

Читать на русском
США запровадили санкції проти трьох чиновників Північної Кореї. Це пов'язано з багаторазовими запусками балістичних ракет.
Ілюстративне фотоФото – kcna.kp

Адміністрація президента США Джо Байдена запровадила санкції проти трьох посадовців Північної Кореї. Це сталося у відповідь на проведення Пхеньяном випробувань балістичних ракет.

Про це повідомляє The Hill.

За словами американського держсекретаря Ентоні Блінкена, відповідні санкції є частиною зусиль, спрямованих, щоб завадити КНДР «просувати свої незаконні програми створення балістичних ракет і зброї масового знищення».

Кім Чен Ин намагається створити «найсильнішу ядерну силу у світі» – ReutersДиктатор Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що хоче створити найсильнішу армію у світі, яка володітиме найбільшим ядерним потенціалом.

Він наголосив, що запуск 60 балістичних ракет цього року, зокрема межконтинентальних ракет, є загрозує не лише для регіону, але й для всього світу. Відповідні санкції ввели проти осіб, які входять до складу Робочої партії Кореї, єдиної політичної партії КНДР.

Зокрема, до списку потрапили член ЦК Робочої партії Кореї Ю Джин, член ЦК цієї партії і головний секретар провінційного комітету Робочої партії Кореї Канвона Кім Су Гіль, а також Чон Іль Хо – член Центрального комітету ТПК і голова комітету ТПК Академії оборонних досліджень. Вони також перебувають під санкціями ЄС.

«Усі троє мають пряме відношення до незаконної програми балістичних ракет КНДР», – зазначив Блінкен.

Нагадаємо, 2 листопада північнокорейська балістична ракета приземлилася менш ніж за 60 кілометрів від узбережжя Південної Кореї. Це був перший випадок очевидного випробувального приземлення поблизу південних вод, що спонукало Південну Корею здійснити Зворотні пуски.

3 листопада Північна Корея знову здійснила запуск балістичної ракети. Ракета пролетіла над територією Японії.

Також 16 листопада КНДР запустила балістичну ракету невстановленого типу у напрямку Східного моря.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: