США можуть розширити масштаби бойової підготовки ЗСУ – ЗМІ

Читать на русском
У США можуть значно розширити масштаби підготовки українських військових. За новою програмою, навчатимуть більші групи українців складнішим прийомам ведення бою.
Ілюстративне фотоФото – Генштаб ЗСУ

Адмінстрація президента США Джо Байдена розглядає можливість значного розширення підготовки бійців Збройних сил України на американській базі у Німеччині.

Про це повідомляє CNN з посиланням на власні джерела.

Відомо, що йдеться про навчання до 2500 осіб. Американська влада хоче збільшити не тільки кількість військових, але й сам підхід підготовки.

Як розвиватиметься війна в Україні взимку: можливі сценаріїЯк узимку розвиватимуться бойові дії в Україні, чи продовжать ЗСУ контрнаступ, чи буде пауза у війні – усі можливі сценарії.

За новою програмою, США навчатимуть більші групи українців складнішим прийомам ведення бою. Зокрема, координації маневрів піхоти та артилерії.

Журналісти підкреслюють, що це буде «набагато інтенсивніше та всеобічне» навчання, ніж те, яке бійці ЗСУ отримували у Пользі або Великій Британії.

Нагадаємо, Пентагон надасть контракт американській компанії Raytheon Technologies на передові зенітно-ракетні системи NASAMS.

Також США нададуть Україні додаткову допомогу в галузі безпеки на суму 400 мільйонів доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: