До Конгресу США внесли законопроєкт про визнання ПВК «Вагнер» терористичною організацією

Читать на русском
До американського Конгресу внесли законопроєкт про визнання ПВК Вагнер терористичною організацією.
Ілюстративне фотоФото – dpa

Група сенаторів Сполучених Штатів Америки внесла до Конгресу двопартійний законопроєкт про визнання російської приватної військової компанії групи «Вагнер» іноземною терористичною організацією.

Про це йдеться у пресрелізі сенаторів Роджера Вікера та Бена Кардіна.

Відомо, що у документі «Про притягнення до відповідальності російських найманців» (HARM) зазначена вимога до держсекретаря США про визнання «вагнерівців» та афілійованих з цим ПВЦ груп і її заступників іноземною терористичною організацією (FTO). Він має це зробити протягом 90 днів з дня набрання чинності законом.

Terrorussia: Головне, що треба знати про росію та статус країни-спонсора тероризмуГоловне про те, чому росія - країна-терорист, чому потрібно визнати її спонсором тероризму та як це вплине на становище рф на світовій арені

«Володимир путін та його поплічники не зупиняться ні перед чим для досягнення своїх цілей, включаючи використання найманців, таких як група Вагнера, для скоєння звірств від їхнього імені. США повинні називати цю тіньову армію тим, чим вона є: іноземним терористичним угрупованням. Ми повинні притягнути їх до відповідальності разом з усіма, хто їх підтримує», – зазначив сенатор Вікер.

За словами Кардіна, група Вагнера «достовірно пов'язана з незліченними звірствами в Україні, Сирії та на всьому африканському континенті». Він заявив, що відповідне визнання зменшить чисельність російських ЗС та допоможе притягнути до відповідальності порушників прав людини.

Конгресмен Джо Вілсон заявив, що законопроєкт визначить цю групу як іноземну терористичну організацію. Таким чином буде викрито її справжнє становище як «криваве та злочинне підприємство».

Законопроєкт слідує за діями Європейського парламенту, який оголосив рф державою, що підтримує тероризм. У документі особливо звинувачують у злочинах саме групу Вагнера.

Нагадаємо, Європейський парламент 23 листопада ухвалив резолюцію про визнання росії державою-спонсором тероризму.

Перед цим Парламентська асамблея НАТО визнала рф державою-терористом і закликала створити спеціальний Міжнародний трибунал для покарання російських злочинців.

Також у Європейському парламенті пропонують включити російську приватну військову компанію «Вагнера» в список терористичних організацій за її численні воєнні злочини та терористичні дії в Африці, Сирії та Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: