У США працюють над альтернативою визнання рф країною-спонсором тероризму – Блінкен

Читать на русском
Ентоні Блінкен заявив, що в американському Конгресі триває робота над альтернативою визнання росії країною-спонсором тероризму.
Ентоні БлінкенФото – Reuters

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що у Конгресі намагаються створити альтернативу визнання росії країною-спонсором тероризму.

Про це повідомляє CNN.

За його словами, у використанні призначення «країною-спонсором тероризму» є спірні моменти. Зокрема, через них можуть бути небажані наслідки. Однак Блінкен не повідомив, про що саме йдеться.

Terrorussia: Головне, що треба знати про росію та статус країни-спонсора тероризмуГоловне про те, чому росія - країна-терорист, чому потрібно визнати її спонсором тероризму та як це вплине на становище рф на світовій арені

«Ми постійно розглядаємо, які заходи можемо вжити, щоб збільшити тиск. Ми зараз працюємо з Конгресом над нормами, які допоможуть нам з деякими спірними моментами... Ми працюємо над розробкою шляху для досягнення цієї мети», – зазначив він.

Нагадаємо, посол США в НАТО Джуліанн Сміт раніше заявила, що США поки не вважають корисним визнавати росію державою-спонсором тероризму. При цьому Штати виступають за подальше запровадження санкцій та експортних обмежень щодо росії.

Також США внесли приватну військову компанію «Вагнер» до списку організацій, які викликають занепокоєння у сфері свободи віросповідання. Крім того, М'янму, Китай, Іран, КНДР, Пакистан, росію, Саудівську Аравію, Таджикистан, Туркменію та Еритрею внесли до переліку країн, які викликають особливе занепокоєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: