США включили ПВК «Вагнер» та росію до «чорного списку» щодо свободи віросповідання

Читать на русском
США включили ПВК Вангера до списку організацій, які викликають занепокоєння щодо свободи віросповідання. Також росія потрапила у подібний перелік країн.
Ілюстративне фотоФото – kanaldom.tv

США внесли приватну військову компанію «Вагнер» до списку організацій, які викликають занепокоєння у сфері свободи віросповідання.

Про це йдеться в заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена.

«Я призначаю угруповання «Аш-Шабаб», «Боко харам», «Хайят Тахрір аш-Шам», хуситів, радикальний рух «Талібан» і «Вагнер», ґрунтуючись на її діях у ЦАР, структурами, що викликають особливе занепокоєння», – підкреслив він.

Terrorussia: Головне, що треба знати про росію та статус країни-спонсора тероризмуГоловне про те, чому росія - країна-терорист, чому потрібно визнати її спонсором тероризму та як це вплине на становище рф на світовій арені

Також держсекретар знову вніс М'янму, Китай, Іран, КНДР, Пакистан, росію, Саудівську Аравію, Таджикистан, Туркменію та Еритрею до списку країн, які викликають особливе занепокоєння. Йдеться саме про закон «про міжнародну релігійну свободу» від 1998 року.

У США вважають, що влада зазначених країн причетна до серйозних порушень свободи віросповідання або вчиняє їх. Також у переліку є Куба і Нікарагуа.

Крім того, Держдепартамент включив у спеціальний контрольний список держав, влада яких відповідальна порушення свободи віросповідання, Алжир, ЦАР, Коморські острови та В'єтнам.

Нагадаємо, група сенаторів Сполучених Штатів Америки внесла до Конгресу двопартійний законопроєкт про визнання російської приватної військової компанії групи «Вагнер» іноземною терористичною організацією.

Також у Європейському парламенті пропонують включити російську приватну військову компанію «Вагнера» в список терористичних організацій за її численні воєнні злочини та терористичні дії в Африці, Сирії та Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: