США можуть перемістити NASAMS з Близького Сходу в Україну – ЗМІ

Читать на русском
Сполучені Штати з союзниками планують перекинути декілька комплексів NASAMS з Близького Сходу в Україну.
Ілюстративне фотоФото – EPA

США разом із союзниками працюють з країнами Близького Сходу для того, щоб перекинути декілька зенітно-ракетних комплексів NASAMS в Україну.

Про це повідомив генеральний директор компанії-виробника систем NASAMS Raytheon Technologies Грег Хейс в інтерв’ю Politico.

За його словами, комплекси мають поставити протягом 3-6 місяців. Водночас протягом 2 років США мають заповнити запаси на Близькому Сході новими установками.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

«На Близькому Сході розгорнуті NASAMS, і деякі з наших союзників по НАТО і ми насправді працюємо з парою країн Близького Сходу, які в даний час використовують NASAMS, і намагаємося направити їх в Україну», – зазначив Хейс.

Він зауважив, що переміщення систем займе менше часу, ніж їхнє виробництво у Штатах, яке триває близько 2 років. Це залежить від придбання електронних компонентів і ракетних двигунів.

Крім того, домовленість про перекидання NASAMS в Україну має схвалити адміністрація президента Джо Байдена.

Також Хейс не розкрив, з якими саме країнами ведуться переговори. За даними Агентства зі співробітництва у галузі безпеки і оборони, покупцями систем NASAMS у регіоні є Оман і Катар.

Нагадаємо, США нададуть Україні додаткову допомогу в галузі безпеки на суму 400 мільйонів доларів.

Також Пентагон надасть контракт американській компанії Raytheon Technologies на передові зенітно-ракетні системи NASAMS.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: