Україна отримала черговий грант від США через Світовий банк

Читать на русском
Україна отримала черговий грант у 1,5 млрд. доларів від США з Цільового фонду Світового банку.

Україна отримала черговий грант у 1,5 млрд. доларів від США з Цільового фонду Світового банку.

Про це повідомило Міністерство фінансів у п'ятницю, 2 грудня.

Скільки безповоротної фіндопомоги отримала Україна з початку повномасштабної війниУкраїна з початку повномасштабної війни з росією отримала 10,6 млрд доларів безповоротної допомоги від іноземних партнерів. Докладніше – на інфографіці.

«Це перший транш грантових коштів із $4,5 млрд, наданих США через Цільовий фонд Світового банку в рамках проекту «Підтримка державних видатків для забезпечення сталого державного управління в Україні» (PEACE)», – йдеться у повідомленні.

Мінфін уточнив, що залучені гранти від Цільового мультидонорського фонду спрямовуються на забезпечення пенсійних виплат та окремих програм державної соціальної допомоги, таких як оплата житлово-комунальних послуг, підтримка малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства, ВПО, а також на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій тощо.

Нагадаємо, США нададуть Україні додаткову військову допомогу на 400 млн. доларів.

У Кабміні повідомляли, що вже у січні 2023 року Україна може отримати обіцяні 3 млрд євро макрофінансової допомоги від Євросоюзу. Кошти стануть частиною пакету на 2023 рік у розмірі 18 млрд євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: