Білорусь підписала з рф протокол про забезпечення регіональної безпеки: що відомо

Читать на русском
Шойгу прилетів з візитом до Білорусі, аби обговорити питання двостороннього військового і військово-технічного співробітництва.
фото: РБК

У суботу, 3 листопада, керівник військового відомства країни-агресора Сергій Шойгу прибув до Мінська на переговори зі свої білоруським колегою Віктором Хреніним. Сторони підписали протокол про забезпечення регіональної безпеки.

Про це повідомляє російське видання «Коммерсантъ», з посиланням на «Белта».

Як стверджується, Шойгу прилетів з візитом до Білорусі, аби обговорити питання двостороннього військового і військово-технічного співробітництва.

Відгородитися від «буйних сусідів»: як країни Європи зміцнюють кордон із росією та БілоруссюЛатвія, Литва, Польща, Естонія, Норвегія та Фінляндія зміцнюють свій кордон із росією та Білоруссю, аж до будівництва парканів.

Згодом сторони підписали протокол до угоди про спільне забезпечення регіональної безпеки у військовій сфері.

Зазначається, що президент країни-агресора путін розпорядився прийняти пропозицію уряду росії щодо підписання протоколу ще в серпні 2022 року. Тоді ж російський диктатор наказав Міноборони розпочати переговори з білоруською стороною.

Нагадаємо, що у Білорусі триває накопичення військ. Водночас українські військові готові реагувати на будь-які сценарії.

Також стало відомо, що росія перекинула до Білорусі 15 зенітних комплексів «Тор».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: