Росія готується перекидати свої підрозділи з Білорусі після підготовки – Генштаб

Читать на русском
Окупанти ведуть наступальні дії на Лиманському Бахмутському та Авдіївському напрямках. Зберігається загроза завдання ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури по всій території України.

Росія продовжує переміщати особовий склад та військову техніку для комплектування підрозділів, які зазнали втрат. Очікується перекидання окремих підрозділів окупантів із Білорусі після набуття ними бойових спроможностей.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

За добу українські військові відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Яковлівка, Соледар, Бахмут, Андріївка, Новобахмутівка, Опитне, Водяне, Первомайське, Невельське та Новомихайлівка Донецької області.

Росіяни завдали 4 ракетних ударів по цивільних об'єктах, здійснили понад 50 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та мирних населених пунктах.

У Генштабі зазначили, що зберігається загроза завдання ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури по всій території України.

На Волинському та Поліському напрямах обстановку без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Підрозділи білоруських сил спеціальних операцій, що входять до складу регіонального угруповання військ так званої союзної держави, виконують завдання щодо посилення ділянки державного кордону.

За 9 місяців рф витратила на війну чверть свого бюджету – ЗМІРосія за 9 місяців витратила на війну проти України 82 мільярди доларів. Ця сума становить близько чверті від річного бюджету країни-агресора.

На Сіверському та Слобожанському, Новопавлівському напрямках зафіксовано мінометні та артилерійські обстріли, на Куп'янському та Запорізькому напрямках противник обороняється.

На Лиманському напрямі окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій.

На Бахмутському та Авдіївському напрямах противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій.

На Криворізькому та Херсонському напрямках окупанти у позиційній обороні.

«Противник продовжує зазнавати значних втрат. Підтверджено ураження об’єкту російських загарбників в районі населеного пункту Енергодар. 26 листопада цього року знищено 6 одиниць військової техніки різного типу та поранено близько 30 військовослужбовців. В районах населених пунктів Пологи та Чернігівка Запорізької області, в результаті дій Сил оборони, близько 80 загарбників отримали поранення. Кількість загиблих окупантів уточнюється. Зафіксовано близько 30 одиниць пошкодженої військової техніки противника на ремонті в населеному пункті Гола Пристань Херсонської області», – йдеться у звіті.

У Генштабі повідомили, що з метою дискредитації Сил оборони російські окупанти обстрілюють населені пункти, перекладаючи відповідальність на ЗСУ. Крім того, ворог поширює дезінформацію про те, що громадян із звільнених територій затримують українські військові для збільшення обмінного фонду, звинувачуючи їх у співпраці з окупантами.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за добу вразили 4 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також один інший важливий військовий об'єкт ворога.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, в районі Павлівки та Вугледара Донецької області продовжуються інтенсивні бої.

Аналітики прогнозують, що найближчими тижнями загальний темп військових операцій на фронті, ймовірно, може зрости.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: