Загрози з боку Білорусі наразі немає, однак там надалі накопичують війська – Наєв

Читать на русском
У Білорусі триває накопичення військ. Водночас українські військові готові реагувати на будь-які сценарії.
Українська правда

У Білорусі триває накопичення військ. Водночас українські військові готові реагувати на будь-які сценарії.

Про це повідомив у Facebook командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Сьогодні ситуація у Північній операційній зоні є контрольованою, проте на території Білорусі триває накопичення союзного угрупування військ Українські військові відслідковують ситуацію та готові відреагувати на будь-які сценарії.

Які військові об'єкти Білорусі розміщені біля кордону з УкраїноюЯкі військові об'єкти Білорусі розміщені поряд із українським кордоном і які війська там перебувають – на інфографіці.

«Ми постійно відслідковуємо цю ситуацію і готуємо наші сили до адекватного реагування. Наразі загрози з боку Білорусі ще немає. Робота, яка проводиться у нас, має підвищити стійкість нашої оборони та адекватність нашого реагування на зростання цієї загрози», – зауважив Наєв.

Він додав, що у випадку зростання воєнної загрози, в залежності від її кількісного і якісного складу, передбачена допомога додаткових сил і засобів.

Нагадаємо, російські військові перекинули до Білорусі великий ешелон із військовою технікою. У ньому не менше 15 одиниць ЗРК «Тор-М2» та 10 одиниць інженерної техніки.

Також розповідали, що Олександр Лукашенко заявив про загрозу з боку НАТО для його країни, щоб підкреслити необхідність захисту. Таким чином він хоче протидіяти російському тиску щодо участі у війні проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: