Білоруські силовики влаштували міграційну провокацію на Житомирщині

Читать на русском
На північному кордоні України було затримано групу нелегальних мігрантів, який доставили білоруські силовики та прикордонники.
dpsu.gov.ua

На північному кордоні України було затримано групу нелегальних мігрантів, який доставили білоруські силовики та прикордонники.

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

Білорусь продовжує підтримувати штучно створену міграційну кризу. Цього разу групу нелегальних мігрантів затримали прикордонники Житомирського загону. Охоронці кордону помітили доріжку слідів, що вела з території Білорусі, після чого виявили та зупинили шістьох іноземців з Пакистану та Бангладешу.

Чоловіки повідомили, що територією Білорусі їх до кордону з Україною на автомобілі довезли особи у військовій формі, вони припускають, що це були представники прикордонної служби та розповіли, куди їм прямувати.

На північному кордоні затримано групу нелегалів, яких до кордону доставили білоруські прикордонникиДержавна прикордонна служба України

При цьому затримані контактували із силовиками Білорусі, які і організували їх незаконний маршрут та наказали після незаконного перетину українського кордону зателефонувати та повідомити про своє місцеперебування. Це підтверджується і переписками в месенджерах в телефонах іноземців.

Зі слів мандрівників, до цього вони безуспішно намагалися потрапити в Польщу.

Нагадаємо, білоруські військовослужбовці неодноразово намагалися перехоплювати дрони, які українські прикордонники використовують для контролю кордону та спостереження за територією. Однак всі ці спроби поки що були безрезультатні.

Також повідомляли, що білоруська армія не атакуватиме територію України наприкінці листопада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: