У Зеленського розповіли про терміни додаткових поставок американських систем ППО

Читать на русском
Адміністрація Байдена терміново коригує свої плани, щоб зробити пріоритетом постачання в Україну генераторів та засобів ППО.
ЗРК NASAMSmil.in.ua

Українська влада розраховує, що США здійснять додаткові постачання засобів ППО до кінця року. Сторони обговорюють усі можливі варіанти допомоги.

Про це голова Офісу президента України Андрій Єрмак повідомлив у коментарі для Financial Times.

Згідно з його словами, в адміністрації президента США Джо Байдена заявили, що додаткове постачання засобів ППО «можливі до кінця року».

«Наші партнери точно знають, що нам буде необхідно сьогодні, наступного тижня, наступного місяця. Однак ми, як і раніше, обговорюємо з ними низку питань, які, як ми вважаємо, потрібно вирішити. Я говорю про танки, про ракети великої дальності, про літаки і, звісно, про ППО», - розповідає Єрмак.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

Водночас, як зазначає видання, адміністрація Байдена терміново коригує свої плани, щоб зробити пріоритетом постачання в Україну генераторів та засобів ППО, включаючи ракети для зенітних ракетних комплексів NASAMS.

«Йдеться частково про постачання засобів ППО, які ми можемо передати прямо зараз, і частково про ті, які можна буде відправити пізніше, і зараз ми вивчаємо всі можливі варіанти», - йдеться у повідомленні видання, з посиланням на представника Пентагону.

Нагадаємо, що США екстрено виділять понад 50 млн доларів на відновлення енергосистеми України.

Раніше у Пентагоні розповіли про російську тактику виснаження української ППО.

Також стало відомо, що США працюють над оголошенням ПВК «Вагнера» терористичною організацією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: