США зосереджені на наданні Україні ППО – Блінкен

Читать на русском
Влада США зосереджена на тому, аби надати Україні якнайшвидше та ефективніше системи ППО. Про це повідомив держсекретар Ентоні Блінкен, пише видання CNN.

Влада США зосереджена на тому, аби надати Україні якнайшвидше та ефективніше системи ППО.

Про це повідомив держсекретар Ентоні Блінкен, пише видання CNN.

За словами Блінкена, США працюють над тим, щоб Україна отримала якнайшвидше системи ППО, а ЗСУ пройшли відповідну підготовку для їх використання.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

«У нас дуже продуманий процес, започаткований міністром оборони Ллойдом Остіном під час зустрічі у форматі «Рамштайн», яка регулярно проходить для того, щоб переконатися, що українці отримують те, що їм потрібно, й тоді, коли їм це потрібно», - додав він.

Попри те, що Блінкен не уточнював, чи надасть США Україні ППО Patriot, він зазначив, що США працюють над тим, щоб українці «мали найефективніші системи для боротьби з загрозою, з якою вони стикаються».

«Нещодавно, наприклад, ми надали їм дуже ефективну систему під назвою NASAMS, яку вони дуже ефективно використовують. До цього, звичайно, ми мали систему HIMARS, яку вони дуже ефективно використовували як на півдні, так і на сході України», - додав держсекретар.

Нагадаємо, українська влада розраховує, що США здійснять додаткові поставки засобів ППО до кінця року. Сторони обговорюють усі можливі варіанти допомоги.

Зазначимо також, що США екстрено виділять понад 50 млн доларів на відновлення енергосистеми України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: