У Німеччині відмовилися передати Україні запропоновані для Польщі ЗРК Patriot

Читать на русском
У Німеччині послалися на те, що ЗРК нібито є частиною вбудованої протиповітряної оборони НАТО і призначені тільки для членів Альянсу
Ілюстративне фотоReuters

У Німеччині дали зрозуміти, що повністю виключають передачу Україні раніше запропонованих для Польщі американських зенітно-ракетних комплексів Patriot. Ці ЗРК нібито призначені для використання тільки на території країн НАТО.

Про це заявила міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

«Ці Patriot є частиною вбудованої протиповітряної оборони НАТО, а це означає, що вони призначені для розгортання на території НАТО... Будь-яке використання за межами території НАТО вимагатиме попереднього обговорення з НАТО і союзниками» - повідомила вона.

Нагадаємо, під час масової атаки росії на Україну 15 листопада в польському селі Пшеводув Люблінського воєводства неподалік від кордону з Україною впала і вибухнула ракета. Загинули дві людини. Польща розслідує інцидент, на місці також допущені до роботи експерти з України.

Після падіння ракети в прикордонному селі Польщі Німеччина запропонувала допомогти із захистом повітряного простору, зокрема системами ППО Patriot.

У Польщі вважають, що Німеччина повинна передати обіцяні полякам батареї американських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони Patriot Україні. Це допоможе захистити Україну і Польщу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: