У Генштабі оцінили успішність роботи української ППО у листопаді

Читать на русском
У листопаді сили протиповітряної оборони України збили понад 70 відсотків російських ракет та 80 відсотків ворожих дронів.

У листопаді сили протиповітряної оборони збили понад 70% ракет та 80% безпілотників, випущених росією по території України.

Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу бригадний генерал Олексій Громов на брифінгу 1 грудня.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

Він розповів, що минулого місяця росіяни використали у війні проти України 239 крилатих ракет та 80 дронів типу Shahed-136.

«Основними цілями супротивника залишилися об'єкти критичної інфраструктури, що свідчить про продовження розпочатого у жовтні енергетичного терору. У листопаді засобами протиповітряної оборони було знищено 72% застосовуваних противником крилатих ракет і 80% безпілотних літальних апаратів», - сказав Громов.

Нагадаємо, Пентагон уклав контракт на 1,2 мільярда доларів на 6 систем ППО NASAMS для України. Дві з них уже прибули.

Україна не раз говорила про те, що потребує ЗРК Patriot. Однак поки що рішення за Німеччиною, яка не згодна передати ці комплекси нібито через те, що вони мають залишатися в межах країн НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: