Надання ЗРК Patriot Україні не потребує схвалення НАТО – Столтенберг

Читать на русском
Передача Україні зенітно-ракетних комплексів Patriot для посилення ППО не потребує схвалення НАТО, як про це заявила Німеччина.
ЗРК PatriotФото – US Army

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що передача зенітно-ракетних комплексів Patriot для України не потребує схвалення всього альянсу.

Про це повідомляє Reuters.

Відомо, що у Німеччини раніше зазначили, що необхідно узгоджувати постачання ППО Україні з НАТО. Втім, за словами Столтенберга, відповідне рішення мають ухвалювати окремі країни.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

«Конкретні рішення щодо конкретних систем є національними рішеннями. Іноді існують угоди з кінцевими користувачами та інші речі, тому їм потрібно проконсультуватися з іншими союзниками. Але врешті-решт це рішення мають ухвалити національні уряди», – розповів генсек.

Нагадаємо, Німеччина пропонує Польщі системи протиракетної оборони Patriot після інциденту з падінням ракети у селі неподалік українського кордону.

У Польщі вважають, що Німеччина повинна передати обіцяні полякам батареї американських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони Patriot Україні. Це допоможе захистити Україну і Польщу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: