Німеччина запропонувала Польщі системи Patriot після інциденту з падінням ракети

Читать на русском
Після падіння ракети у прикордонному селі Німеччина запропонувала Польщі допомогти із захистом повітряного простору, зокрема системами ППО Patriot.

Німеччина пропонує Польщі системи протиракетної оборони Patriot після інциденту з падінням ракети у селі неподалік українського кордону.

Про це пише Bloomberg.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

«Ми запропонували Польщі свою допомогу у захисті її повітряного простору за допомогою наших винищувачів Eurofighter та систем ППО Patriot», – заявила Rheinische Post міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт.

Німеччина також має намір продовжити розгортання батарей Patriot у Словаччині до 2023 року, «а можливо, і довше», сказала вона.

Нагадаємо, 15 листопада росія випустила по всій території України близько 100 ракет. У цей же час ракета впала в прикордонному районі Польщі, внаслідок чого загинули двоє людей.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що немає доказів того, що впала саме російська ракета. Найімовірніше, це була ракета С-300, яку використовували сили оборони України. Він і союзники наголосили, що остаточна відповідальність за інцидент лежить на росії.

За інформацією ЗМІ, Україна повідомила США, що 15 листопада намагалася перехопити ракету росіян недалеко від місця вибуху в Польщі.

Однак президент Володимир Зеленський не сумнівається, що ракета не є українською. На місці падіння ракети працюють українські спеціалісти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: