ЗСУ зможуть швидко освоїти Patriot, рішення залишається за Німеччиною – Міноборони Польщі

Читать на русском
Українські військовослужбовці здатні швидко опанувати систему протиракетної оборони Patriot. Але рішення про передачу має ухвалити Німеччина.
MIM-104 PatriotФото: dpa

Українські військовослужбовці здатні швидко опанувати систему протиракетної оборони Patriot. Але чи отримає її Україна чи ні – залежить від рішення Німеччини.

Про це заявив заступник глави міністерства національної оборони Польщі Войцех Скуркевич, повідомляє видання PAP у понеділок, 28 листопада.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

«Українці здатні навчитися користуватися Patriot за дуже короткий час. Справа двох місяців. М'яч зараз на боці Німеччини, чекаємо на хід з їхнього боку», – зазначив чиновник.

За його словами, наразі для Польщі найголовніше – зміцнення східного флангу НАТО.

Заступник голови польського міністерства оборони додав, що Варшаві важливо, щоб захист повітряного простору НАТО здійснювався і з української сторони.

Нагадаємо, після інциденту з падінням ракети біля польсько-українського кордону Німеччина запропонувала Варшаві систему протиракетної оборони Patriot.

У відповідь Міноборони Польщі попросило Німеччину передати ці системи Україні.

У Німеччині дали зрозуміти, що не підуть на такий крок. ЗРК Patriot нібито призначена для використання тільки на території країн НАТО.

При цьому генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що передача комплексів Patriot Україні не вимагає схвалення всього Альянсу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: