У Польщі запропонували передати американські ЗРК Patriot Україні

Читать на русском
У Польщі вважають, що якщо Patriot будуть передані Україні, то вони допоможуть захистити не тільки Україну, а й Польщу від російських ракет
ЗРК Patriotpicture-alliance

У Польщі вважають, що Німеччина повинна передати обіцяні полякам батареї американських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони Patriot Україні. Це допоможе захистити Україну і Польщу.

Про це написав міністр оборони Польщі Маріуш Блащак у Twitter.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

«Після останніх ракетних атак росії я звернувся до Німеччини, щоб передати запропоновані Польщі батареї Patriot Україні та розгорнути їх на західному кордоні. Це захистить Україну від подальших жертв і знеструмлень і підвищить безпеку на нашому східному кордоні» - зазначив він.

Нагадаємо, після падіння ракети в прикордонному селі Польщі Німеччина запропонувала допомогти із захистом повітряного простору, зокрема системами ППО Patriot.

Під час масової атаки росії на Україну 15 листопада в польському селі Пшеводув Люблінського воєводства неподалік від кордону з Україною впала і вибухнула ракета. Загинули дві людини. Польща розслідує інцидент, на місці також допущені до роботи експерти з України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: