США працюють над оголошенням ПВК «Вагнера» терористичною організацією – ЗМІ

Читать на русском
Визнання ПВК Вагнера іноземною терористичною організацією дозволило б США розпочати кримінальне переслідування проти групи та її членів, а також накласти арешт на її активи по всьому світу.
ukrayina.pl

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість оголошення приватної військової компанії «Вагнера», пов’язаної з кремлівським олігархом, «кухарем путіна» Євгенієм Пригожиним, іноземною терористичною організацією.

Про це повідомляє агенство Bloomberg, з посиланням на власні джерела.

Як зазначається, визнання ПВК «Вагнера» іноземною терористичною організацією дозволило б США розпочати кримінальне переслідування проти групи та її членів, а також накласти арешт на її активи по всьому світу.

У росії вербують працівників промислових підприємств у ПВК «Вагнера» – ГенштабУ Бєлгородській області працівники одного з промислових підприємств проходитимуть військові збори на базі ПВК Вагнер.

При цьому, остаточного рішення про це ще не було ухвалено, підкреслили співрозмовники Bloomberg. Білий дім і Державний департамент США не прокоментували інформацію.

Переслідування Сполученими Штатами ПВК «Вагнера» покликане стримати діяльність найманців в Україні, а також протидіяти їхньому все більшому впливу в Африці. Угруповання, як і його засновник Євгеній Пригожин, уже перебувають під санкціями США, ЄС і Британії.

Варто зазначити, що після повномасштабного вторгнення рф в Україну «вагнерівці» брали участь у розправах над мирними жителями. До ПВК нині вербують ув’язнених із російських тюрем.

Нагадаємо, що ЄС також може визнати ПВК «Вагнера» терористичною організацією.

Раніше ми повідомляли, що росія призначила кримінального авторитета новим «смотрящим» за в'язницями в окупації.

Окрім цього, стало відомо, що росіяни вербують студентів з Африки на війну проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: