«Лінію Вагнера» на Луганщині будуватимуть завербовані Пригожиним засуджені – британська розвідка

Читать на русском
Частину засуджених, набраних до ПВК «Вагнера», спочатку залучать до будівництва оборонної лінії Вагнера на сході України.

Частину засуджених, набраних до ПВК «Вагнера», спочатку залучать до будівництва оборонної «лінії Вагнера» на сході України.

Про це йдеться в короткому зведенні, опублікованому в неділю Міністерством оборони Великої Британії у Twitter.

Бійці українського спецпідрозділу ліквідували заступника начштабу «Вагнера»Бійці українського спецпідрозділу Хорт ліквідували під час бойового завдання заступника начальника штабу найманців ПВК Вагнера.

Зазначається, що 27 жовтня 2022 року російський магнат Євген Пригожин опублікував в інтернеті, очевидно, визнання звинувачення в тому, що його приватна військова компанія «Вагнер» змінила свої стандарти та вербувала російських засуджених, які страждають на серйозні захворювання, включаючи ВІЛ та гепатит С. Роль групи Вагнера значно змінилася після вторгнення росії в Україну. Під час попередніх конфліктів він дотримувався високих стандартів набору, багато хто з його членів раніше служив професійними російськими військовими.

«Прийом ув'язнених із серйозними медичними проблемами свідчить про підхід, який тепер дає пріоритет кількості, а не досвіду чи якості», - вважають у британській розвідці.

Нещодавно пригожин обговорював плани створення 200-кілометрової оборонної «лінії Вагнера» на сході України. Цей захід потребуэ великої робочої сили.

«Існує реальна ймовірність того, що частина засуджених новобранців спочатку залучать до будівництва оборони», - вважають у розвідці Британії.

За інформацією ЗМІ, голова ПВК «Вагнера» в особистій розмові з путіним розкритикував військове керівництво за те, як воно веде війну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: