ПВК «Вагнера» створює «центри підготовки ополченців» на кордоні з Україною

Читать на русском
Приватна військова компанія Вагнер оголосила про створення Центрів підготовки та управління народним ополченням у Курській і Бєлгородській областях.
Getty Images

Приватна військова компанія «Вагнер» оголосила про створення Центрів «підготовки та управління народним ополченням» у Курській і Бєлгородській областях.

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на пресслужбу керівника компанією Євгена Пригожина.

«Ополчення» має складатися з жителів Курської та Бєлгородської областей, до забезпечення формувань залучатимуть місцевий бізнес. Центр фінансуватиме Пригожин. Відомо, що компанія вже почала набирати кандидатів.

«Якщо ти власник невеликого заводу, на якому працює 100 осіб, і з них 50 – статевозрілі самці, то 25% повинні нести службу в окопах, а 75% продовжувати свою трудову діяльність. І так по колу – один тиждень в окопах, три вдома і на виробництві», – заявив Пригожин.

Зауважують, що у Бєлгородській області представники ПВК «Вагнера» уже почали зводити протитанкові споруди за типом «зубів дракона».

Раніше повідомляли, що засновник ПВК «Вагнера» Євгеній Пригожин звинуватив російських олігархів та еліти за те, що вони перешкоджають повній мобілізації в країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: