Politico: ЄС може визнати ПВК «Вагнера» терористичною організацією

Читать на русском
Ідея користується широкою підтримкою серед депутатів Європарламенту незалежно від країн та партій, до яких вони належать
Ілюстративне фотоzerkalo.az

У Європейському парламенті пропонують включити російську приватну військову компанію «Вагнера» в список терористичних організацій за її численні воєнні злочини та терористичні дії в Африці, Сирії та Україні.

Про це повідомляє видання Politico.

Зазначається, що ідея користується широкою підтримкою серед депутатів ЄП. Відповідний лист прихильники визнання російської ПВК терористами відправили президенту Європейської Ради Шарлю Мішелю та прем'єр-міністру Чехії Петру Фіалі - у 2022 році в Європейській Раді головує Чехія.

Причина того, що ПВК потрібно визнати терористами, вважають в Європарламенті - це численні порушеннями бойовиками ПВК «Вагнера» прав людини та воєнні злочини, вчинені ними в Судані, Мозамбіку, Центральноафриканській Республіці, Україні, Сирії та деяких інших державах.

Тим часом в Бєлгородській області Росії почалася активне вербування працівників промислових підприємств в приватну військову компанію «Вагнера». Зеки, які бажають померти на війні в Україні, у Пригожина вже закінчуються.

Крім того, згідно з даними західних аналітиків, бойовики ПВК «Вагнера» крадуть успіхи інших частин російських окупаційних військ, а також озброєних банд проросійських терористів з ОРДЛО. Таким чином вони намагаються виглядати «переможними».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: