Засновник ПВК «Вагнера» продовжує створювати розбіжності в російському уряді – ISW

Читать на русском
Євгеній Пригожин продовжує створювати розбіжності в російському уряді, інформуючи про зведення фортифікаційних споруд на північному сході України.
Фото bbc.com

Євгеній Пригожин продовжує створювати розбіжності в російському уряді, інформуючи про зведення фортифікаційних споруд на північному сході України.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Дії засновника ПВК «Вагнера» мають розбіжності з наративами кремля про перебіг бойових дій. Зокрема, пов'язані з Пригожиним Telegram-канали заявили, що російські чиновники призупинили розширення укріплень, які мали проходити аж до Бєлгородської області.

Пригожин звинуватив російську бюрократію у тому, що вона прямо виступає проти інтересів населення, коли не підтримує будівництво лінії.

«Пригожин таким чином може намагатися посилити вимоги російських імперіалістів, які неодноразово звинувачували кремль у неспроможності захистити кордон Бєлгородської області», – додають в ISW.

Зауважують, розширення укріплень, яке пропонує засновник ПВК «Вагнера», захищатиме кордон між Бєлгородською областю рф і Сумською, Харківською й Луганською областями України, але не охоплюватиме північну частину Луганської області аж до лінії зіткнення.

В іншій версії йдеться, що оборона прикриватиме лише територію Луганської області, зокрема буде охоплювати тільки Лисичанськ, Золоте та Попасну, але не включає Кремінну та Сєвєродонецьк.

Нагадаємо, на початку жовтня повідомляли, що член найближчого оточення володимира путіна прямо висловлював російському президентові свою незгоду з тим, як він веде війну в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: