Голова ПВК «Вагнера» в особистій розмові з путіним розкритикував військове керівництво за те, як воно веде війну – WP

Читать на русском
Розкол усередині військового керівництва росії. Пригожин у розмові з путіним критикує російське військове керівництво за провали на війні в Україні.
Євген Пригожинскрін з відео

Автор і глава «ЧВК Вагнера» Євген Пригожин у розмові з президентом росії володимиром путіним розкритикував російське військове керівництво, зокрема, за провали на війні в Україні.

Про це пише The Washington Post із посиланням на американських чиновників.

«Цапи-відбувайло»: хто з російського військового керівництва був відсторонений за провали в УкраїніНа кого у кремлі звалили провину за провали російської армії в Україні та усунули з посад – на інфографіці.

За їхніми даними, Пригожин різко критикував військове керівництво рф та їх методи та стратегії ведення війни.

Як пише видання, висловлена ​​путіну критика збігалася з тим, що Пригожин публічно говорив протягом декількох тижнів. Той факт, що Пригожин так спокійно може критикувати перед путіним військове керівництво може говорити про те, що розкол усередині росії посилюється, зазначають у WP.

Американська сторона вважає, що вплив Пригожина зростає, особливо на тлі провалів військ рф та хисткого становища формального керівництва російського оборонного істеблішменту.

Розвідка також проаналізувала напружені стосунки між міністром оборони Сергієм Шойгу та Пригожиним.

За їхніми даними, Пригожин незадоволений тим, що «Міноборони росії надто покладається на бійців «Вагнера» але не дає групі найманців достатньо грошей та ресурсів для виконання її місії у конфлікті».

Нагадаємо, ISW писало про те, що засновник ПВК Вагнера ​​Пригожин продовжує викликати різномовності у російському уряді.

На початку жовтня WP повідомило, що один із членів найближчого оточення путіна безпосередньо розкритикував те, як він веде війну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: