Росіяни вербують студентів з Африки на війну проти України – ЗМІ

Читать на русском
Російські загарбники вербують студентів з Африки їхати воювати проти України. За це їм обіцяють гроші, а за відмову погродують скасувати стипендії та підвищити оплату за навчання.
Ілюстративне фотоФото – Flickr

У росії африканських студентів вербують йти на війну проти України. Зокрема, кличуть у ПВК «Вагнера».

Про це повідомляє The Daily Beast.

Зазначається, що про це розповіли студенти з Африки, які навчаються у Південному федеральному університеті в Ростові-на-Дону.

Politico: ЄС може визнати ПВК «Вагнера» терористичною організацієюІдея користується широкою підтримкою серед депутатів Європарламенту незалежно від країн та партій, до яких вони належать

За їхніми словами, офіційні особи університету переконували їх піти або до лав російської армії, або до ПВК «Вагнера», щоб поїхати воювати в Україну. За це їм обіцяли платити від 3 до 5 тисяч доларів.

За відмову брати участь у бойових діях африканцям погрожували позбавленням стипендій та підвищенням оплати за навчання. Відповідні пропозиції іноземці отримують в рф вже протягом 3 місяців.

«Троє чиновників, які зустрічали нас у нашому гуртожитку, намагалися переконати воювати за росію. Вони сказали, що ми можемо недовго повоювати в Україні, заробити стільки грошей, а потім повернутися до росії, щоби продовжити своє навчання. Вони кілька разів нагадували нам, що деякі африканці вже воюють в Україні та заробляють добрі гроші», – зізналися студенти.

Завербувати їх також намагаються співробітники ФСБ. Поліцейські та військові підходили до студентів не лише у навчальному закладі, але й, наприклад, у парку. Самі ж африканці заявили виданню, що не планують воювати проти України, однак є інші студенти, які розглядають пропозицію окупантів через те, що опинилися у скрутному фінансовому стані.

Нагадаємо, за даними аналітиків ISW, росія продовжує приховану підготовку до чергової хвилі мобілізації, але це погіршить загальну якість російських військ, що перекидаються на фронт в Україну.

Країна-агресор протягом найближчих тижнів може залучити на війну проти України додаткові мобілізовані сили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: