ПВК «Вагнер» краде чужі успіхи та роздуває власні – ISW

Читать на русском
Так, за даними аналітиків, заявлені росіянами територіальні придбання на Донбасі вкрай перебільшені
Ілюстративне фотоПропаганда Кремля

Бойовики російської терористичної організації «ПВК «Вагнера» крадуть успіхи інших частин російських окупаційних військ, а також озброєних банд проросійських терористів з ОРДЛО. Таким чином вони намагаються виглядати «переможними».

Про це повідомляється у звіті, який підготував Американський інститут вивчення війни (ISW).

Так, за даними аналітиків, заявлені росіянами територіальні надбання на Донбасі вкрай перебільшені. Попри те, що 7 листопада російські пропагандисти повідомили про нібито прорив оборони ЗСУ в Білогорівці силами бойовиків ПВК і терористів з ОРДЛО, посилаючись на дані від учасників атаки, на наступний день російській пропаганді довелося спішно спростовувати «успіхи».

Більш того, бойовики Пригожина постійно крадуть чужі успіхи та приписують їх собі. Зокрема, ПВК приписало собі в заслугу просування окупаційних військ біля Бахмута, хоча насправді бойовики не дуже-то вплинули на ситуацію.

Нагадаємо, раніше «Вагнер» оголосив про створення центрів «підготовки та управління народним ополченням» в Курській і Бєлгородській областях.

Раніше повідомляли, що засновник ПВК «Вагнера» Євген Пригожин звинуватив російських олігархів і еліти в тому, що вони перешкоджають повній мобілізації в країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: