Світовий прецедент: у Британії подають позов проти ПВК «Вагнер» – ЗМІ

Читать на русском
У Британії вперше в історії подають до суду на найманців з ПВК Вагнера, яких звинувачують у масових злочинах проти народу України.
Ілюстративне фотоФото – depositphotos.com

Юридична фірма McCue Jury and Partners подала позов до суду на ПВК «Вагнер» від імені українців, які змушені були виїхати за кордон через напад росії.

Про це повідомляє iNews.

Зазначається, що активи ПВК можуть направити на виплати репарацій жертвам, які постраждали від злочинів «вагнерівців». За словами партнера фірми Джейсона МакКью, це перший випадок у світі коли на «Вагнер» подають до суду його жертви.

Засновник ПВК «Вагнера» продовжує створювати розбіжності в російському уряді – ISWЄвгеній Пригожин продовжує створювати розбіжності в російському уряді, інформуючи про зведення фортифікаційних споруд на північному сході України.

Юрист зазначив, що у Високому суді Лондона нададуть докази участі зазначеної ПВК у «змові з використанням незаконних засобів з метою терору для полегшення незаконного вторгнення в Україну».

Британський парламентський комітет розслідував здебільшого злочини саме «вагнерівців». Однак у його рамках вивчать участь найманців у війні проти України з країн Близького Сходу, Південної Америки та Африки.

Бойовиків звинувачують у масових стратах, незаконних затриманнях людей, тортурах та насильницьких переміщеннях людей. Керівнику ПВК Євгену Пригожину надіслали листа, в якому його, «вагнерівців» та володимира путіна звинувачують у навмисному заподіянні страждань народу України та веденні незаконної війни за допомогою тероризму.

Нагадаємо, що росія залучила на війну проти України понад 8 тисяч найманців приватної військової компанії «Вагнера», більшість із яких – колишні в'язні.

Також Служба безпеки України ліквідувала дві групи диверсантів ПВК «Вагнера» у Харківській області. Вдалося захопити командира ДРГ, він уже дає свідчення.

Крім того, в Україні ліквідували командира «вагнерівців» Олексія Нагіна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: