У Німеччині визнали, що «Північний потік-2» став одним з факторів початку війни в Україні – Politico

Читать на русском
Міністр юстиції ФРН визнав, що обов'язок Німеччини зараз прийняти цю істину і зробити з неї вірні висновки. При цьому його слова суперечать позиції канцлера Шольца
Марко Бушманнaussiedlerbote.de

У Німеччині визнали, що несуть відповідальність за розв'язання агресивної війни Росії проти України, оскільки Берлін підтримав будівництво газопроводу «Північний потік-2», що став одним з цеглинок в створення умов для вторгнення РФ.

Про це повідомляє видання Politico з посиланням на заяву міністра юстиції Німеччини Марко Бушманна на зустрічі з міністрами юстиції країн G7 у Берліні.

За словами Бушманна, обов'язок Німеччини зараз прийняти цю істину і зробити з неї вірні висновки.

Чому винуватцем інциденту з «Північними потоками» може бути рф: думка експертаЦРУ та уряд США неодноразово інформували уряд Німеччини про загрозу терористичних актів на газопроводі

«Знаючи, що ми робимо сьогодні, рішення продовжити «Північний потік-2» після анексії Криму у 2014 році стало внеском Німеччини в розв'язання війни в Україні» - визнав він.

Видання зазначає, що заява Бушманна суперечить позиції, яку намагається офіційно проштовхнути канцлер Німеччини Олаф Шольц. Він довго захищав трубопровід і навіть за пару місяців до війни, в грудні 2021 року, він говорив, що ПП-2 - це приватний проєкт. А за чотири місяці до війни Берлін відмовлявся бачити в ПП-2 будь-яку небезпеку, про що свідчать дані розсекреченого звіту, складеного ще при канцлері Ангелі Меркель.

Сама Меркель, до речі, завзято підтримувала ПП-2, стверджуючи, що рф «завжди була надійним постачальником газу». Тільки ближче до кінця свого багаторічного правління ФРН Меркель знехотя почала визнавати, що в цьому проєкті більше політики, fніж економіки - хоча продовжувала наполегливо стверджувати, що Європі GП-2 не загрожує, і взагалі уряд Меркель не несе жодної відповідальності за енергетичну кризу в Німеччині.

Нагадаємо, 26 вересня на російських газопроводах «Північний потік-1» та «Північний потік-2», які проходять по дну Балтійського моря біля Швеції та Данії, різко впав тиск. Пізніше було зафіксовано кілька витоків газу.

У Євросоюзі заявили, що вважають пошкодження трубопроводів результатом навмисної дії. У НАТО теж вважають подію навмисною диверсією.

При цьому Путін заявив, що від пошкоджень «Північних потоків» головну вигоду нібито отримали США.

WSJ писало про те, що Німеччина не змогла встановити причетних до вибухів на «Північних потоках», але виходить з того, що це росія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: