Пошкодження на «Північних потоках» все ж були диверсією: експерти виявили залишки вибухівки

Читать на русском
У ході розслідування пошкоджень газопроводів Північний потік-1 та Північний потік-2 шведський прокурор підтвердив, що це була диверсія.
Фото: erece.org

Під час розслідування пошкоджень газопроводів «Північний потік-1» та «Північний потік-2» шведський прокурор підтвердив, що це була диверсія. Слідчі виявили сліди вибухових речовин на місцях ушкоджень.

Про це йдеться у заяві прокурора Матса Юнгквіста.

Чому винуватцем інциденту з «Північними потоками» може бути рф: думка експертаЦРУ та уряд США неодноразово інформували уряд Німеччини про загрозу терористичних актів на газопроводі

«Під час огляду місця злочину, який проводився на місці у Балтійському морі, було зроблено значні вилучення, і цей район був ретельно задокументований. Проведений аналіз показує сліди вибухових речовин на кількох знайдених сторонніх предметах. Робота щодо розширеного аналізу продовжується, щоб можна було зробити переконливіші висновки про інцидент», – розповів прокурор.

За його словами, «попереднє розслідування є дуже складним і всеосяжним». Робота ще продовжується.

Нагадаємо, 26 вересня на російських газопроводах «Північний потік-1» та «Північний потік-2», які проходять дном Балтійського моря біля Швеції та Данії, різко впав тиск. Пізніше було зафіксовано кілька витоків газу.

У Євросоюзі заявили, що вважають ушкодження трубопроводів результатом навмисної дії. У НАТО також вважають подію навмисною диверсією.

При цьому путін заявив, що від пошкоджень Північних потоків головну вигоду нібито отримали США.

WSJ писало про те, що Німеччина не змогла встановити причетних до вибухів на Північних потоках, але схиляється до того, що це росія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: