На «Північному потоці» виявили пошкодження та виік газу: що відомо

Читать на русском
Пошкодження на Північному потоці. Nord Stream AG заявив про безпрецедентний характер одночасної руйнації трьох ниток російського газопроводу.
Фото: erece.org

На непрацюючих російських газопроводах СП-1 та СП-2, що проходять дном Балтійського моря біля Швеції та Данії, різко впав тиск. Фахівці зафіксували відразу три витоки газу в різних місцях.

Першим про аварію повідомив оператор проекту Nord Stream 2 AG у понеділок, 26 вересня.

Цинізм: у Єврокомісії прокоментували зупинку «Північного потоку-1» росієюКомпанія Siemens Energy, яка виготовила турбіну, нібито ремонтовану росіянами, заявила, що зупинка ПП-1 ніяк не може бути пов'язана з турбіною

«НП на нитці А газопроводу Північний потік-2. Сьогодні вночі диспетчер берегового майданчика Північного потоку-2 зафіксував різке падіння тиску в лінії А. Берегові служби Німеччини, Данії, Швеції, Фінляндії та росії були негайно оповіщені. Триває розслідування», - йшлося у повідомленні.

У свою чергу, Морське управління Данії повідомило про витік газу біля берегів острова Борнхольм відразу за межами територіальних вод країни.

Пізніше в Nord Stream AG повідомили, що витік газу був виявлений не тільки в районі газопроводу «Північний потік-2», а й у «Північному потоці-1». А саме – на трьох із чотирьох ниток російських газопроводів. При цьому обидва газопроводи зараз не працюють. Навколо зон витоків газу було встановлено 5-мильні заборонені зони для судноплавства.

У вівторок, 27 вересня, у Nord Stream AG заявили про безпрецедентний характер одночасної руйнації трьох ниток російського газопроводу в Балтійському морі.

«Руйнування, що сталися в один день одночасно на трьох нитках морських газопроводів системи Північний потік, мають безпрецедентний характер. Терміни відновлення працездатності газотранспортної інфраструктури поки що оцінити неможливо», - йдеться в заяві компанії.

Сьогодні також стало відомо, що в Данії підвищили рівень готовності в енергетиці через витік газу газопроводами Північний потік-1 і Північний потік-2. Про це повідомив телеканал TV2.

Нагадаємо, в серпні «Газпром» оголосив про зупинку єдиної турбіни «Північного потоку».

2 вересня росія повністю зупинила роботу «Північного потоку».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: