Влада рф не відкидає можливості відновлення «Північного потоку» – ЗМІ

Читать на русском
Віцепрем'єр країни-агресора Олександр Новак заявив, що технічно можливо відновити зруйновану морську інфраструктуру російських газопроводів ПП-1 та ПП-2.
Reuters

Віцепрем'єр країни-агресора Олександр Новак заявив, що технічно можливо відновити зруйновану морську інфраструктуру російських газопроводів «Північний потік».

Про це повідомляє прокремлівське видання «РІА Новості».

«Безумовно, є технічні можливості відновлювати інфраструктуру, це вимагає часу і відповідних коштів. Я впевнений, що будуть знайдені відповідні можливості», - повідомляє Новак.

Аварія чи саботаж: що сталося з газопроводами «Північний потік»Що сталося з російськими газопроводами Північний потік та які є версії аварії – на інфографіці.

Водночас, він також заявив, що у виведенні з ладу ниток газопроводу «Північний потік» зацікавлені країни, які «займали негативну позицію щодо цього проєкту». При цьому він назвав США, Польщу та Україну.

Нагадаємо, що 26 вересня на російських газопроводах «Північний потік-1» та «Північний потік-2», які проходять дном Балтійського моря біля Швеції та Данії, різко впав тиск. Фахівці зафіксували відразу три витоки газу в різних місцях.

Згідно зі словами екологів, витік газу з трубопроводів може спричинити кліматичну катастрофу. До атмосфери вже потрапило близько 300 тисяч метричних тонн метану.

Пізніше берегова охорона Швеції виявила четвертий витік газу на пошкоджених газопроводах «Північний потік».

У Євросоюзі вважають, що пошкодження трубопроводів є наслідком навмисної дії.

Варто зазначити, що у суботу, 1 жовтня, витік газу з газопроводу «Північний потік-2» припинився.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: