Пошкодження на «Північних потоках» є результатом навмисної дії – Боррель

Читать на русском
Вся доступна інформація вказує на те, що витоки газу на Північних потоках є результатом навмисної дії, заявив Боррель.

Вся доступна інформація вказує на те, що пошкодження трубопроводів «Північний потік» 1 та 2 є результатом навмисної дії.

Про це йдеться у заяві глави дипломатії Євросоюзу Жозепа Борреля.

У ЄС стурбовані пошкодженням трубопроводів «Північний потік 1» та «Північний потік 2», що призвело до витоків у міжнародних водах Балтійського моря.

Як змінюється вартість газу в ЄвропіЯк за останні три роки змінювалася біржова ціна на газ у Європі – на інфографіці. Наразі вартість знову зростає на тлі новин про пошкодження Північного потоку.

«Питання безпеки та захисту довкілля мають першорядне значення. Ці інциденти не випадкові і торкаються всіх нас. Вся доступна інформація вказує на те, що ці витоки є результатом навмисної дії. Ми підтримаємо будь-яке розслідування, спрямоване на отримання повної ясності про те, що сталося і чому, і зробимо подальші кроки для підвищення нашої стійкості у сфері енергетичної безпеки», – заявив Боррель.

Він підкреслив, що будь-яке навмисне порушення європейської енергетичної інфраструктури є неприйнятним і буде зустрінуте «рішучою та єдиною відповіддю».

Нагадаємо, 26 вересня на російських газопроводах «Північний потік-1» та «Північний потік-2», які проходять дном Балтійського моря біля Швеції та Данії, різко впав тиск. Фахівці зафіксували відразу три витоки газу в різних місцях.

У кремлі це назвали «дуже тривожними новинами».

На думку Михайла Подоляка, «витік газу» – це ні що інше, як спланований росією теракт та акт агресії проти ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: