Витік газу з «Північного потоку-2» збільшився – CNN

Читать на русском
Витік із газопроводу «Північний потік-2» суттєво збільшився, відтепер його діаметр складає близько 30 метрів.

Витік із газопроводу «Північний потік-2» суттєво збільшився, відтепер його діаметр складає близько 30 метрів.

Про це пише видання CNN із посиланням на берегову охорону Швеції.

За словами шведських фахівців, витік на «Північному потоці-2» мав зменшитися, але він навпаки збільшується. Берегова охорона продовжила надзвичайні заходи щодо стабілізації ситуації.

Аварія чи саботаж: що сталося з газопроводами «Північний потік»Що сталося з російськими газопроводами Північний потік та які є версії аварії – на інфографіці.

Оголошення у Швеції було зроблено після того, як російський Газпром заявив про припинення витоків на обох трубопроводах. Компанія рф відзначила, що продовжує працювати над зниженням тиску на лінії В газопроводу «Північний потік-2».

«Незрозуміло, чи може тиск на лінії B призвести до більшого витоку, який помітила берегова охорона», - йдеться у повідомленні.

У суботу, 1 жовтня, компанія-оператор газопроводу Nord Stream запевнила, що витік газу з газопроводу «Північний потік-2» припинився.

Раніше віце-прем'єр країни-агресора Олександр Новак заявив, що технічно можливо відновити зруйновану морську інфраструктуру російських газопроводів «Північний потік».

Нагадаємо, 26 вересня на російських газопроводах «Північний потік-1» і «Північний потік-2», що проходять дном Балтійського моря біля Швеції та Данії, різко впав тиск. Фахівці зафіксували відразу три витоки газу в різних місцях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: