Служба безпеки Швеції підтвердила, що «Північні потоки» були пошкоджені вибухами

Читать на русском
Північні потоки були пошкоджені внаслідок вибухів, підтвердило розслідування правоохоронців Швеції.
Reuters

Служба безпеки Швеції завершила огляд газопроводів «Північний потік-1» та «Північний потік-2», на яких стався витік газу. Підозра слідства щодо диверсії зміцнилася.

Про це йдеться на сайті відомства.

Аварія чи саботаж: що сталося з газопроводами «Північний потік»Що сталося з російськими газопроводами Північний потік та які є версії аварії – на інфографіці.

«Цими вихідними було проведено розслідування на місці злочину за підтримки Берегової охорони, Збройних сил Швеції та Поліцейського управління Швеції. Після огляду місця злочину Поліція безпеки може заявити, що на газопроводах «Північний потік» 1 і 2 в економічній зоні Швеції сталися вибухи, які завдали їм значної шкоди», – заявили у правоохоронному органі.

У відомстві зазначили, що вилучені на місці події матеріали будуть розглянуті та проаналізовані, а розслідування покаже, чи можна комусь оголосити підозру, а потім притягнути до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, 26 вересня на російських газопроводах «Північний потік-1» та «Північний потік-2», які проходять дном Балтійського моря біля Швеції та Данії, різко впав тиск. Пізніше було зафіксовано кілька витоків газу.

У Євросоюзі заявили, що вважають ушкодження трубопроводів результатом навмисної дії. У НАТО також вважає подію навмисною диверсією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: