Сенатори США закликали Байдена надати Україні безпілотники Gray Eagle

Читать на русском
Операційні характеристики БПЛА Gray Eagle, а також, летальність ударів та живучість цих дронів можуть підвищити ефективність ударів ЗСУ.
militarytimes.com

Двопартійна група американських сенаторів закликала адміністрацію Байдена надати Україні передові ударні дрони MQ-1C, відомі під назвою Gray Eagle. Відповідна технологія може допомогти ЗСУ на полі бою.

Про це повідомляє The Wall Street Journal, з посиланням на офіційний лист членів Конгресу.

«Надання Україні MQ-1C забезпечить значну довгострокову перевагу та потенціал для того, аби змінити стратегічний хід війни на користь України», - наголосили сенатори.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

Як повідомляється, американські законодавці також звернули увагу на те, що операційні характеристики БПЛА Gray Eagle, а також, летальність ударів та живучість цих дронів «доповнюють існуючі системи озброєнь, які використовуються українцями», а також підвищують ефективність ударів ЗСУ.

При цьому, сенатори зазначають, що навчання українських військових вести бойові дії з MQ-1C займе 27 днів. І якби Україна мала відповідні власні безпілотники, вона «могла б знайти та атакувати російські військові кораблі в Чорному морі, прорвавши примусову блокаду та послабивши подвійний тиск на українську економіку й світові ціни на продовольство».

Як відомо, у березні The Wall Street Journal повідомляла, що із зенітних ракет Stinger видалили секретні компоненти, просто відкрутивши кілька гвинтів. Цього виявилося достатньо, щоб США спокійно могли передати їх Україні. Тому очікується, що відповідну процедуру застосують до ударних дронів.

Нагадаємо, Україна попросила США надати дрони Gray Eagle MQ-1C ще кілька місяців тому. Та в адміністрації Байдена відхилили цю пропозицію.

Раніше ми повідомляли, що Україна може отримати від США дрони Gray Eagle, але є нюанс.

Також у Міноборони розповіли, яка військова допомога необхідна Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: