США не надаватимуть Україні безпілотники Gray Eagle, щоб не спонукати рф до ескалації – WSJ

Читать на русском
США не передаватимуть Україні новітні дрони великого радіуса дії Gray Eagle, аби не спонукати рф до ескалації насильства.
marines.mil

США не передаватимуть Україні новітні дрони великого радіуса дії Gray Eagle, аби не спонукати рф до ескалації насильства.

Про це пише The Wall Street Journal.

Відомо, що Україна попросила США надати дрони Gray Eagle MQ-1C ще кілька місяців тому. Та в адміністрації Байдена відхилили цю пропозицію.

«Адміністрація Байдена не надаватиме Україні новітні дрони, попри прохання Києва та двопартійної групи членів Конгресу. Це демонструє обмеження на типи озброєння, яке Вашингтон охочий надати для оборони України», – йдеться в повідомленні.

Зауважують, що Пентагон відмовив через занепокоєння, що надання цих дронів може призвести до ескалації конфлікту та продемонструє Москві, що США надають озброєння, здатне вражати цілі на території рф. Подекуди американська також була занепокоєна стосовно можливого викрадення технологій у разі збиття дронів.

Нагадаємо, Велика Британія оголосила про надання Україні тисячі ракет класу «земля-повітря». Зазначається, що допомогу нададуть у відповідь на запит України про допомогу у протиповітряній обороні.

Також відомо, що влада Франції запланувала найближчим часом передати Україні ще 6 САУ Caesar.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: