Військова допомога Україні: США прискорили поповнення запасів зброї

Читать на русском
Сполучені Штати уклали контракти з виробниками зброї на суму близько 1 мільярда доларів з другої половини жовтня, переважно на боєприпаси та ракети.
Ілюстративне фотоfinbalance.com.ua

Збройні сили США прискорюють процес придбання зброї для поповнення американських запасів, виснажених постачанням зброї до України.

Про це повідомляє агенство Reuters.

Як зазначається, Дуг Буш, головний закупник зброї для армії США, заявив, що прискорення роботи з укладання контрактів залежить від одночасного виконання процесів, які раніше виконувались послідовно, і засноване на уроках, вилучених з пандемії коронавірусу.

Запаси зброї НАТО вичерпуються – СтолтенбергКраїни НАТО повинні бути готові заплатити певну ціну за зміцнення обороноздатності України, оскільки Україна платить незрівнянно вищу ціну

При цьому, Сполучені Штати уклали контракти з виробниками зброї на суму близько 1 мільярда доларів з другої половини жовтня, переважно на боєприпаси та ракети, що свідчить про прискорення темпів прийняття рішень щодо контрактів.

США уклали контракт на 477 млн доларів з компанією Lockheed Martin.

Згідно зі словами Буша, цей темп скорочення перевищує внутрішні контрольні показники швидкості видатків Пентагону на 15%.

Нагадаємо, що сама Україна теж виробляє озброєння. Нещодавно Державний концерн «Укроборонпром» анонсував випуск 152-мм снарядів, які будуть використовувати українські захисники по всій лінії фронту.

Раніше ми повідомляли, що адміністрація американського президента Джо Байдена працює над збільшенням фінансування допомоги Україні.

Водночас, син колишнього президента США Дональда Трампа - Дональд Трамп-молодший - закликав припинити надавати Україні військову допомогу на тлі того, що ракета впала на польську територію і призвела до загибелі двох людей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: