Україна може отримати від США дрони Gray Eagle, але є нюанс – CNN

Читать на русском
Наразі розглядається можливість внесення певних змін у конструкцію Gray Eagle, щоб їх можна було передати Україні.
militarytimes.com

Сполучені Штати Америки розглядають можливість модифікації ударних дронів Gray Eagle, щоб їх можна було передати Україні.

Про це повідомляє CNN, з посиланням на власні джерела.

Як зазначається, американські чиновники бояться не так ескалації з боку країни-агресора у відповідь на передачу безпілотників, як потенційної втрати власних технологій.

«Це дуже дорогі системи, і є побоювання, що їх можуть збити», – сказав один зі співрозмовників видання.

Ракетні удари по Україні: які системи ППО обіцяли надати союзникиСША, Німеччина, Франція, Британія, Нідерланди та Іспанія пообіцяли надати Україні системи ППО. Докладніше – на інфографіці.

При цьому, технології, про які йдеться, найімовірніше, стосуються можливостей візуалізації та збору розвідданих, а також датчиків.

Через це наразі розглядається можливість внесення певних змін у конструкцію Gray Eagle, щоб прибрати з них найбільш чутливі технології.

«Але ці речі потребують часу і є доволі складними», – наголосив співрозмовник.

Як відомо, у березні The Wall Street Journal повідомляла, що із зенітних ракет Stinger видалили секретні компоненти, просто відкрутивши кілька гвинтів. Цього виявилося достатньо, щоб США спокійно могли передати їх Україні. Тому очікується, що відповідну процедуру застосують до ударних дронів.

Нагадаємо, Україна попросила США надати дрони Gray Eagle MQ-1C ще кілька місяців тому. Та в адміністрації Байдена відхилили цю пропозицію.

У четвер, 10 листопада, США повідомили про надання нового пакету військової допомоги для України. ЗСУ передадуть додаткові ракети для систем протиповітряної оборони.

Напередодні стало відомо, що США вже розпочали підготовку нового пакету військової допомоги Україні, який анонсують у найближчі тижні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: