«Це буде наша кампанія»: Трамп знову йде у президенти США

Читать на русском
Експрезидент США Дональд Трамп офіційно розпочав передвиборчу кампанію на посаду президента в 2024 році, подавши у вівторок увечері 15 листопада документи до Федеральної виборчої комісії.

Експрезидент США Дональд Трамп офіційно розпочав передвиборчу кампанію на посаду президента в 2024 році, подавши у вівторок увечері 15 листопада документи до Федеральної виборчої комісії, а згодом ще й звернувся до своїх прихильників у Мар-а-Лаго у Флориді.

Про це пише Reuters.

Подавши документи, Трамп оголосив себе кандидатом у президенти та створив новий передвиборчий штаб.

Як зазначає видання, розпочинаючи свою кампанію зараз, лише через тиждень після того, як республіканці програли ключові проміжні перегони, Трамп відкидає поради чинних та колишніх радників, які застерігали його від оголошення себе кандидатом у президенти так скоро після поразки його партії.

Подача Трампом документів до Федеральної виборчої комісії створила партію «Дональд Дж. Трамп на посаду президента 2024 року» й офіційно запустила республіканські президентські праймеріз 2024 року - змагання, динаміка яких різко змінилася за останній тиждень.

До минулого вівторка Трамп був беззаперечним лідером своєї партії, а опитування показували, що підтримка колишнього президента серед виборців республіканців у середньому перевищувала його найближчого суперника, губернатора-республіканця Флориди Рона Десантіса, більш як на 20 пунктів.

Але це було до того, як Десантіс виграв переобрання з надзвичайним відривом у 19 пунктів.

Видання зазначає, що, за даними опитувань, Десантіс лідирує над Трампом.

О 05:25 за київським часом Трамп виступив перед своїми прихильниками у маєтку в Мар-а-Лаго, де буде розташована штаб-квартира його передвиборчої кампанії.

«Для того, аби зробити Америку знову великою та славною, я сьогодні ввечері оголошую свою кандидатуру на посаду президента Сполучених Штатів. Це буде не моя кампанія, це буде наша спільна кампанія», – заявив Трамп.

Раніше ЗМІ писали, що президент США Джо Байден повідомив колишньому главі держави Бараку Обамі про те, що планує балотуватися на другий строк у 2024 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: