На виборах у США республіканці перемагають у Палаті представників – ЗМІ

Читать на русском
За даними CNN, на проміжних виборах до американського Конгресу республіканці перемагають демократів.
Конгрес СШАФото – AP

У США на проміжних виборах до Конгресу республіканці перемагають демократів, подолавши поріг у 218 місць.

Про це повідомляє CNN.

Відомо, що вибори до Сенату ще тривають у штаті Джорджія. Вони будуть завершені у другому турі в грудні.

Україна звітує американським союзникам за всі витрачені гроші – посолПосол України у США Оксана Маркарова заявила, що Київ звітує за кожен витрачений долар перед партнерами зі США та ніколи не просила допомоги, за яку не треба звітувати.

Перемога республіканців у Палаті представників в січні завершить перебування демократки Ненсі Пелосі на посаді спікера. Вона її обіймала протягом двох термінів.

Однак, на думку видання, до палати повернеться ідеологія експрезидента США Дональда Трампа.

«Нова Палата представників під керівництвом республіканців напевно зробить життя Білого дому більш складним до кінця терміну правління Байдена, як президент визнав перед виборами, коли він сказав журналістам, що втрата більшості Демократичної партії зробить ситуацію складнішою», – йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, 8 листопада у США відбулося голосування на проміжних виборах до конгресу.

Прогнозувалося, що Республіканська партія США, як мінімум, отримає контроль над Палатою представників, що серйозно обмежить законодавчу спроможність президента США Джозефа Байдена, який належить до їхніх опонентів, Демократичної партії.

Водночас у США стверджують, що підсумки майбутніх проміжних виборів до Конгресу Сполучених Штатів, які відбудуться в листопаді, не вплинуть на підтримку, яку Вашингтон надає Києву.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: