США засудили російські ракетні удари по Україні

Читать на русском
У США засудили масований ракетний удар росії по Україні і запевнили, що далі надаватимуть Україні допомогу, у тому числі ППО.

США рішуче засудили сьогоднішні ракетні удари по Україні, метою яких стали житлові будинки в Києві та об'єкти критичної інфраструктури по всій країні.

Про це йдеться в заяві радника з національної безпеки Джейка Саллівана, опублікованій на сайті Білого дому.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

«Ми не втрачаємо уваги, що, коли світові лідери зустрічаються на G20 на Балі, щоб обговорити питання, які мають велике значення для існування людей у всьому світі, росія знову загрожує цим життям і руйнує критично важливу інфраструктуру України. Ці російські удари лише посилять стурбованість G20 дестабілізуючим впливом путінської війни. Наші думки з мужнім українським народом, який продовжує демонструвати стійкість та мужність у захисті свого суверенітету та демократії», – йдеться у заяві.

У Білому домі наголосили, що США та союзники продовжуватимуть надавати Україні те, що їй потрібно для самооборони, включно з системами ППО.

Нагадаємо, росія випустила по Україні близько ста ракет. Під удар потрапили об'єкти критичної інфраструктури у Києві, Хмельницькому, Харкові, Львові, Рівному, Вінниці та інших містах.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав учасників саміту G20 відреагувати на атаку росії.

Як президент Володимир Зеленський прокоментував обстріл, читайте тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: